Tisdag.

Hej!

I lördags hade jag kalas, det var bäst. Det förekom dock intriger som i och för sig gör saker mer spännande, men som även kan göra vissa stackare ledsna samt mig förvirrad.
Hur kan man förändras över en natt, liksom? Det är en så förskräckligt stor förändring som skett men är det bara ett nytt grepp? Jag avvaktar. Det kommer visa sig med tiden.

Så: om ni undrar vad jag gör när jag inte skriver här, så håller jag på att avvakta just nu. Bli inte ledsna!

Pusshaj

Så jävla lol.

Orkar inte med ett seriöst inlägg vid just detta tillfälle.
Är trött och har massor att göra inför kalaset imorgon. KOM PÅ KALASET IMORGON, ANNARS! Min största panik är att det inte kommer tillräckligt med folk, och att det blir ett trepersonerskalas som alltid! Jag vill ha rajtantajtan (Ida, inte på ditt sätt).
Så kom hit, ni får världens mat och massa tårta. Ni behöver inte ge mig massa presenter utan ge mig lite vänskap!

Idag lärde jag upp en man jag stalkade som barn på jobbet.


Åh jag måste planera vad jag ska göra imorgon. Nu ska jag gå och koka potatisar. Imorgon ska du och du och du äta dem i olika konstellationer.

Hejdå.

Klädsel

Hej! Så här såg jag ut på schlagerfesten:



Fjäderdräkt och solglasögon från Mitt Soprum.
Notera att min hals är en avhuggen alien!

Jag har hittat några saker som behöver målas innan jag visar upp dem här. Håll ut till den dagen!

Gröt

Hej! Nu är det natt och jag har kommit hem från jobbet och jag har även ätit gröt. Det var SÅ gott.

Idag var jag med far till affärer för att införskaffa glödlampor och lysrör av alla de slag eftersom mitt hem varit ganska mörklagt. Resultatet blev ljust och fint!

Nu funderar jag på att börja baka lite tårtbottnar och saker meeeen jag kanske väntar med det till imorgon. Och så tar jag och städar och röjer lite nu istället. Jag som hade tänkt ha en fixardag på torsdag, men det kommer bli jobba. Finemang, trots allt!

Ja, hejdådå!

Efterhelg!

Jag var som sagt på kalas igår, rosa och glittrig var jag. Och förfriskad. Resulterade i blåmärken, förvirring och lite ångest men det var ändå en mycket fin kväll! Börjar reda ut var jag har mig själv och det är skönt. Och idag har jag varit sådär bakisduktig som bara jag kan! Diskat och städat. Och imorgon blir det ännu en duktig dag innan arbetet.

Nu ska jag gå ut till soprummet och kolla om någon trevlig granne haft städhelg.

Schlagerdager

Hej kamrater!

Idag är en lite grå dag, som dock snart kommer bli full av färg.
Jag vaknade klockan två, och insåg att saker jag skulle gjort idag gått åt pipsvängen. Tvättid och ärenden i stan som behövde ske innan klockan tre. Ärendena i stan lyckades jag ganska bra med. Men tvättiden... Är borta för alltid! Nu ska jag nog gå (skamset) till tvättstugan och boka en ny tid. Som tur var såg jag att en granne tagit min tvättid. Det är bra, för då är den ju inte helt borttappad. Hehe!

SCHLAGERPARTY ikväll. Blir mycket spännande.

Haha ååh, stackars grannen... Det är en man som har gjort illa foten och går med kryckor. Han har gjort det i flera veckor och han är ganska stor så det går så väldans sakta för honom. Fast det är nog inte foten som är skadad. Det är ju möjligt att han opererat höftleden eller nåt liknande. Läkande tankar till dig, mannen!

Tvättstugedags!

Tomt!

Inatt när jag kom hem fick jag mig en glad överraskning. Mitt grovsoprum var tömt! "Vadå glad?!" undrar ni. Jo har inte tömts på flera månader, och senaste gångerna jag kikat in har det varit så fullt att saker nästan trillat ut när jag öppnat dörren och jag har varit tvungen att smälla igen dörren snabbt för att undvika ras. Därtill har folk knappt kunnat slänga sina fina sopor och jag har inte kunnat finna dem. Hur som helst, nu är det tomt och snart kommer nya fynd! Folk i mitt område slänger som galna, och det vore lite roligt att bjuda hem dem alla någon gång och se deras reaktioner.

Onsdag

Jag har fått små chilibebisar!


Jag ska snart cykla iväg till jobbet igen. Inatt när jag cyklade hem hade de tänt lyset igen! Jag kollade upp det när jag kom hem, och det visade sig att någon hade behövt DÖ för att detta skulle ske. Nu är det ju möjligt att det fanns andra orsaker till dödfallet än endast mörkret. Men det var bara en tidsfråga innan något skulle ske! Men jag tror bestämt att Östersunds Kommun har valt att leka lite med liv senaste veckan.

Nej, nu ska jag tejpa upp krokarna till mitt draperi igen. Och hitta någon fin klädsel inför dagen.

Adjö!

Kalasfint!

Jag berättade ju i förrgår att jag hittat lite fler saker. Bland annat en matta, som nu ligger i min hall och gör den hemtrevlig!



Även om det kanske inte är världens vackraste matta, måste jag i alla fall pynta inför min stundande födelsedag! (fast jag tycker den är ganska fin ändå). Ursäkta, jag kan inte få den här texten vänsterjusterad.

Natt!

Nu är jag hemkommen efter ännu en jobbkväll. Mina fötter luktar fotsvett och jag är så trött och vill sova, men åh vad jag gärna skulle ta ett bad! Och äta mackor! Helst potatismos dock. Synd att jag inte har några potatisar. Vet inte när jag ska få tid att köpa några heller.

Lootade lite när jag kom hem men vi får se om det är nåt att ha. Har inte riktigt orkat kolla igenom. En snygg t-shirt i alla fall.

Undrar hur mycket snabbare och bekvämare det skulle vara att cykla med tillräckligt med luft i däcken? En fråga vars svar återstår att se då jag inte äger någon cykelpump.

Fikadags, hoppas ni sover gott.

Det man hittar får man ta!

Egentligen vill jag starta en ny blogg om detta, men jag börjar med att ha det som en egen kategori i den vanliga bloggen så får vi se sen.
Jag skall för er berätta att mitt hem består till 90% av saker jag lootat/fått/tagit gratis. 90% är en överdrift, men inte en stor en! Så nu ska jag visa några av mina senaste fynd.




Här är en snygg axelväska i skinn från Saras Soprums sommarkollektion. Fotograferad i ett skimrande ljus från utifrån. Den här kommer ni få se mig i på stan framöver! (Ja, i! för man lägger ju oftast sig själv i hålet som axelremmen bildar).




Här ses min  nya möbel från Röda Soprummet. Skåpdelen har innehåll, men ingen nyckel, så vad det gömmer blir en spännande överraskning! Katt privat.




Fatet med ljus till en åttondel skymt av kattens posé, är ännu ett soprumsfynd.




Då jag inte har någon kökslampa kan tre små blå delfiner få lysa upp mitt köksbord, i den mån de kan med sina fiberoptikändar. Från Saras.







Sedan kan jag meddela att glödlampan jag fann på samma ställe som delfiner och väska, fungerade alldeles utmärkt! Nu slipper mitt badrum vara red light district mera.


I'll be back!


Arugula

I helgen har jag varit i Ås och sällskapat med syster som var ensam hemma. Okej, nu ljög jag. Ty jag var ju där!
Under tiden började det spira här hemma. Ruccolan växer så det knakar och det blir nog smaskens detta! OBS: Jag tänker INTE ursäkta min dåliga bildkvalitet!!! Det är så här det är, helt enkelt!




En insikt jag haft i nåt år men inte orkat ta tag i..

Jag behöver större storlek på texten här.

Drömmar

Inatt drömde jag två drömmar som ansågs vara värda att komma ihåg. Den första försvann i och med att jag somnade om, men troligtvis dyker den upp senare under dagen.
Den andra väckte mig med hjärtklappning efter en stunds snoozande. Den innehöll mig och Sara på resa i Wales (?). Varför jag antar att det var Wales är för att jag på GPS:en i flygplanet sedan såg hur vi åkte över gränsen till England. Jag minns även hur vi åkte över Chelsea. Det gick snabbt.
Innan vi flög satt vi på en flygplats (även tåg gick härifrån, vilket förbryllade mig). Vi hade precis missat vårt tåg/flygplan/förvirring och Erwin och Nilas kom förbi. Det var inte så mycket mer med det och nu börjar fragment av denna eller föregående dröm komma tillbaka i min hjärna, så det är bäst att jag slutar här och sätter mig och tänker.

Hejdå!

Planteringsdag

Hej!

Idag har jag och mamma planterat en massa frön. Det är bra att lägga in någon annan i arbetet så man har någon att skylla på om fröna inte gror! Men så många som vi planterat borde i alla fall något ta sig.
Avocado, chili, paprika, ruccola, gräslök, persilja är ett gäng av de som planterades idag. Passionsfrukten får vänta tills jag orkar baka på dess saft, så att säga! Ikväll kanske. Ska bli gott, det hära!
Igår satte jag ut en vitlöksklyfta, som legat för länge i kylskåpet och fått spröt, i "trädgården". Det blir nog bra. Jordgubbsplantorna är små men kraftiga. Tokblomstren jag fått av grannen frodas. Och nu regnar det ute, det är bra!

Nu är jag hungrig, jag undrar om jag ska göra en repris på gårdagens klyftpotatisar? De blev helt underbara. SMASK!

Hörs sen, hejdå!

Tillbaka

God afton.

Jag vill berätta att jag idag gjorde slag i saken, och köpte mig en dator. Således är jag nu tillbaka och kanske kommer det uppdateringar här lite oftare. Dock är jag redigt trött på "prat om sig själv", det där med att dela med sig av smärtan för att göra den mindre. Håller man på så är jag rädd att man smärtar ned andra och det har jag ingen lust med! De senaste veckorna har jag utsatts för ganska mycket sådan här nedsmärtning. Med detta sagt kan jag meddela att det möjligen dyker upp en eller annan roligare blogg med roligare inriktningar från min sida! Dock vill jag inte ge mig in i något utan att vara säker på min sak så jag ska nog förbereda lite här i hemmets lugna vrå innan.

Till datorn fick jag förresten en resa till Europa på köpet, som om jag inte redan befann mig där?! Hur som helst får jag väl ta och utnyttja den och åka till typ... Rom eller något. Man bör ju åka så långt som möjligt och jag tror Aten var det resmål som låg längst bort av de jag kunde välja bland. Men eftersom jag inte vill åka dit antar jag att Rom blir bäst. Dock vill jag kanske inte åka dit heller, så det blir väl Paris då. Dit vill jag ju. Men det är så mycket folk där. Vilket i och för sig innebär mycket skägg.

Imorgon kommer min mor hit till mig och hjälper mig att planera min "trädgård"! Jag tycker mig ha en liten trädgård på framsidan av min lägenhet men nu ska jag anlägga något slags buskage där bak med. Obs det är inte som det låter.

Det känns lovande, det här! Nu ska jag försöka vara lite duktigare med att blogga. Jag hoppas det kan dyka upp lite bilder med, en vacker dag. Gissar att jag har pengar nog att köpa en kamera om... ett år kanske!

Hejdå!