tisdag, 27 feb -07

39206-7

torsdag 2007-02-15, fast mycket tidigt..

..för jag har inte gått och lagt mig än. Så i min värld är det fortfarande alla hjärtans-dagen. Hur bra som helst! Ja, denna dag har varit jättebra.

Jag gjorde en fisk till middag idag! Den blev helt underbar. Sen gjorde jag vit chokladmousse med daimkross i. Och vi har käkat vaniljhjärtan och godishjärtan. Jag kan inte vara annat än mätt!

Jag har fått praktikplats. På Kebab City. Kan ni tänka er. Jag är mycket nervös, men jag tror att det blir en finfin erfarenhet! Tänk om jag till och med kommer trivas? Hur som helst ska jag, om allt går väl, praktisera i en månad för att sedan bli anställd. Jag känner mig så duktig som tackade ja. Jag är så trött på mig själv, när det gäller att alltid tacka nej. Men nu jävlar behöver jag pengar, om det så bara är nån tusenlapp kommande månaden!
Men vad ska jag ha på mig?! Jag kan ju inte direkt stå propert klädd i en kassa på ett kebabställe, då kommer jag se ut som om jag är med i ett teveprogram där folk får byta plats med varandra. Och jag har inte så många vanliga tröjor tror jag. Jag får komma på nåt. Lika bra att blondera sig lite och sminka sig ordentligt. Då passar man nog in!

Häromdagen när jag lade upp mat vackert på min och Christoffers tallrik, gick tanken genom mitt huvud att "jag skulle bli en perfekt skolmatsalsbespisningspersonal", ni vet en sån gammaldags. Jag vet inte om de finns längre? Jag tror de avvecklades när jag gick i lågstadiet. De som gör att maten säger "klafs". Och så blir det alltid lite för mycket. Nåväl, hursomhelst, i princip besannas den tanken nu. Det är ju helt och hållet underbart.


Kanske sovdags nu, va?

söndagen den elfte februari tvåtusenochsju, kissenödig

Ja hejsan! Idag är jag inte ledsen, jag är mest kissenödig. Men jag har klantat mig otroligt idag. Jag har krockat med otymliga saker i min hall, då fick jag två hål på handen. Sen rev jag mig på rivjärnet. Sen skulle jag göra citronsorbet. Jag skalade av skal med en potatisskalare och trodde att jag skulle skära mig, men det gjorde jag inte! Däremot välte jag efter fyra och en halv pressade citroner ut all saft på golvet. Det var jobbigt. Tur att citronerna var på rabatt och att jag har en sån fin man som hjälpte mig att torka upp.




7 feb 07, knäppjag!

Jag var så dum idag att det var roligt. Imorse städade jag inne på toan, sådär grundligt som man aldrig gör. Utom idag då. Idag, då det dessutom var 18 grader kallt, minst. Så när Tommy (systers kille) kom och ville dra med mig ut i friska luften, glömde jag stänga fönstret på toan. Detta kom jag på kanske en timme efteråt, och då var vi påväg hem till honom. Jag satt där i flera timmar och tänkte på vår arma lägenhet, den måste ju vara helt förfrusen! Men jag vågade inte säga nåt. Vågade inte säga rakt ut att jag måste gå hem heller, man måste ju ställa upp för sina ensamma likar. När jag nu kom hem sprang jag direkt och stängde fönstret, och det var inte ens kallt här inne! Dock hade trasan som jag lämnat i handfatet frusit till is på sina ställen.

Christoffer har varit i Sundsvall idag, på Ikea bland annat. Han har köpt ett datorbord till mig. Det behövs, du skulle se hur jag sitter nu. Jag blev lite nöjd när han ringde medan jag satt hos Tommy. Då var han fortfarande på Ikea, därmed hade jag minst tre timmar på mig att gå hem och stänga fönstret. Det utnyttjade jag. Sen ringde han efter ett bra tag från Fyndlagret, den fantastiska plats vi fann under hemresan i somras. Han hade hittat ett datorbord åt sig själv. Jag vet vad det innebär. Hej, hans skrivbord som precis blev symaskinsbord! Åh, det kom jag på alldeles precis, vilken lycka! Hej återupptagna hobbyer! Hej alla korsetter och kjolar! Och mest: hej soffan!

När jag frågade Christoffer om när han skulle komma hem sa han "imorgon, antagligen", vilket är ganska positivt! Jag hade tänkt städa hela lägenheten medan han var borta, men hittills har jag bara hunnit med hallen och badrummet. Eller, jag ska torka golvet i hallen, sen blir det fint. Jag tycker om att göra fint när Christoffer är borta, kanske inte enbart för att han ska bli glad. Jag tror jag får mindre att irritera mig över när det är rent och snyggt och diskat. Dvs, jag enerverar honom mindre. Visst är det utmärkt om han förstår vilken själ jag lagt ner, det kan jag dock inte säga nej till.

Jag tror det blir en soppa till middag. Dock åt jag lunch för inte så länge sedan. Jag kanske struntar i middag, jag är ju trots allt inte van två mål riktig mat på en dag. Å andra sidan borde jag ju börja vänja mig vid det. Men när man har vänt på dygnet såhär, blir det väl inte bättre av att sponsra det hela genom att få kroppen tro det är helt rätt, genom att äta bastant middag klockan nio på kvällen? Men, soppa är inte bastant. Soppa blir bra. Soppa blir bra och snart.



Min hjärna spelar mig många spratt. Den får för sig så mycket. Just nu får den inte för sig nåt. Det är därför den skriver här. När den inte skriver här spelar den spratt, ofta dumma. När den inte skriver här, får ni gärna ringa mig. Då behöver jag inte snacka med hjärnan så mycket. Tack!

Adios

Trettioförsta januari 2007, lyckan

Haj!


Det här har varit en magnifik dag. Både upp och ner, men neret ledde ändå till något bra! Låt det aldrig ta slut. Tycker om när det är bra. I det här klimatet kan jag fortsätta smida framtidsplaner. I lagom stillsam takt. Härligt!

Idag gjorde jag falafel, det var gott. Jag handlade lökar som luktade jättekonstigt. Jag gick och köpte nya på Hemköp, men de luktade likadant!? Sen upptäckte jag att mina lackade naglar kunde ha något med det hela att göra. Nagellacksdoften kanske reagerade med lökigheten? Nåja, tur att löken var billig.

Vår pappersinsamling har definitivt svämmat över. Hoppas Christoffer drar sig iväg till skolan imorgon, då får jag tid att diska, baka och ta ut sopor. Kanske tvätta lite också, lite handdukar och badlakan. Och byxor. Och tröjor. Nä, inga tröjor. Eller det beror på.

Mitt ben har gått sönder. Fast Christoffer säger att det bara är litegrann som jag tror. Imorse var min mage sönder. sen blev den frisk på nåt konstigt vis, då klev jag upp och gjorde en vacker frukost medan Christoffer tog en dusch. Imorgon blir det nog dessvärre (?) pitabröd till frukost. Det finns inte så mycket annat bröd, och det blev två pitabröd över sedan middagen. De var jättegoda så jag tror inte det blir nåt större problem med att äta dem till frukost!

Vi måste sova nu egentligen om det ska bli något gjort imorgon. Imorgon vill jag nog ha potatisgratäng till middag. Vi får väl se hur ambitiös jag känner mig.

Snart ska jag få jobb. Nuff said. Sen får ni ju gärna även fortsätta med beställningar av olika slag!

Nu måste jag verkligen gå och tvätta av sminket. Adios amigos! (dvs ingen)