Hej världen!

Nu sitter jag vid en dator för första gången på några veckor. Inte klokt vad mycket (skräp)mail man fått och så vidare.
Det har varit rätt skönt utan dator ändå. Förr i tiden klarade jag inte av att vara ensam utan att ha en dator = kontakt med omvärlden. Men nu är det som sagt ganska skönt. Men jag ska väl ta och fixa mig en dator så småningom. Jag är nöjd med att jag fick så väldigt mycket i lön också. Det kan hända att jag till och med tar och köper en säng, det vore ju skönt att ha en sån ;p

Annars lever livet. Julen med dess egna ångest har inhysts i mig hela december så jag inte haft tid att tänka på annat. Vilket varit skönt på sätt och vis för nu när julafton är förbi och presentångesten lagt sig börjar de andra tankarna ta mer plats. Men jag får bortse från dem ett tag till. Annars blir det ännu mer förvirring.

Det har varit en mycket bra jul här i Ås. Isolde har varit med och hon och de andra katterna här trivs med varandra och det är roligt. Alla barn är glada och allt är frid. Ungefär.

Och jag har högtflygande planer för framtiden för tillfället. Hejdå bloggen, hej Paradis-asken.

sent

Idag var jag på Jamtli julmarknad med Sara. Det var fint. Och väldigt kallt om tårna.
Sedan åkte jag hem och gjorde mat åt mannen som jag ömmar för, det var gott.
Sedan bakade jag tårtbottnar till lillasyster. De blev helt knasiga, har aldrig gjort något sådant förr (eller jo, fragglarna påminner om detta) men jag tror det blir gott ändå.
Nu är det sent, men det gör inte så mycket för det är "lördag kväll" och många är vakna vid den här tiden. Men jag funderar ändå på att gå och lägga mig lite.

Ack för detta knepiga lilla liv. Jag önskar mig skor och en säng. Båda kostar väl lika mycket. Åh, om jag kunde få ett par höga dr martens-kängor. Jag får hitta på nåt. Välkommen att köpa tjänster av mig, jag är bra på det mesta. Eh, eller jag har kapacitet nog att kunna vara bra på det mesta, så testa mig. 

Jag längtar till måndagen för då kommer samhället igång och kan svara på mina mail.

Hejdå


godis



varför inte, det är gott!

renovering?

Nu har jag fått för mig att jag ska göra fint här i lägenheten nu när det blir lite mindre möbler här. Vi får väl se om det stannar i planeringsstadiet som allt annat, men jag har aldrig varit riktigt nöjd med hur det ser ut här. Fonderna är ju fulla, och visserligen gör det att jag får en liten hyressänkning var tredje månad. Men är det inte bättre att man trivs?

Det som känns viktigast att byta är golven, för de ser bajshundiga ut. Dörrarna är samma färg som golvet fast inte fläckiga. Så de är också viktiga att fixa till! Tapeterna skulle jag väl kunna leva med, men i sovrummet är det en stor äcklig fläck på ena väggen. Inte så fräscht. Där vill jag dock ha samma färg som det är nu. Så är det.

Jag vet ju inte hur länge jag kommer bo här, jag lär ju ge mig ut på äventyr nånting kanske. Men det känns som att jag kommer återvända eftersom jag trivs. Och trivs jag bättre nån annanstans, ja då får väl någon ny hyresgäst det trevligt i en fräsch lägenhet utan bajshundgolv.

Vi får väl se hur det blir. Pusshej!

julijul

Dags att baka något mer. Pepparkaksmuffins lutar det åt. Det innebär att jag måste öppna min gamla glögg som jag gjorde förra året!!! Och tjuvsmaka. Och bli full! Förra året när jag provsmakade var jag tvungen att blanda ut den med en hel del sockerdricka för att det skulle gå att dricka. Och det kan jag säga var mycket gott! Testa det vettja.


Äntligen avslöjar Uppdrag Granskning att Rättvisemärkt är en stor bluff. I te-världen då. Men jag tror nog att det gäller på de flesta områden. Jag har väntat på detta!


Rajdidaj, tänkte ge en vörtlimpa till min kära granne idag, men hon verkar inte vara hemma. Synd! Ska kolla igen.


Jag är glad. Antar att det är bäst trots allt. Fast ibland orkar jag inte göra mig till, eller hur man ska säga. Har nog gjort det tillräckligt.

Glad bak!

Tanter och gubbar, bockar och svin

Hej