Nöje.

Jo, jag satte faktiskt igång och spelade Civlization den där dagen. Det var något av en befrielse. Jag blev mycket nöjd med mig själv.

Idag hade jag också tänkt bli nöjd med mig själv, kanske med hjälp av en promenad. Solen skiner och det är nog jätteskönt ute. Problemet är bara att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Jag har inte direkt några pengar, men de kanske har något billigt att sälja mig på Triconor? Eller IXO House? Ja, det kanske blir en promenad dit bort då! Så småningom. Måste ladda upp först med lite hemgjort jordnötssmör.

En wannabe-nörds bekännelser.

Jag har ont i huvudet idag. Ögonen känns som om jag nyss gråtit och jag skulle vilja lägga mig i sängen och vila.
Men jag har ju så mycket att göra.

Jag tänker på Civilization IV och skulle vilja dra igång en omgång.
Men jag har ju så mycket att göra. Som att sitta och spela Bejeweled Blitz på Facebook, till exempel.

Samma känsla infinner sig i mig vare sig det handlar om städning, att läsa böcker, pyssel eller datorspel. Vilket projekt det än gäller har jag så svårt för att bara börja.

Ända sedan jag för första gången i fyran mobbades med skällsordet "datanörd", har jag omfamnat titeln och försökt leva i den.
Nu är det dags. Jag borde faktiskt spela. Nu börjar jag.

Klant.

Jag hoppas att jag inte missar en jobbchans bara för att jag inte kollade mailen igår. Dumheter.

För att lindra min ångest, ska jag äta lite nattglass. Kanske inte världens bästa idé med tanke på att min ångest till en väldigt stor del består av magkatarr eller magbränna, vad man nu vill kalla det hela.


Stirrkatt.

Isolde har börjat med en mystisk vana de senaste dagarna. I vårt sovrum står en "säng", dvs en ribbotten utan ben lutad mot väggen. Varje kväll när vi ska sova sätter Isolde sig längst ut på den och bara stirrar in i väggen. Jag förstår om hon gör det när jag har tänt ljus eller om teven är på, för då blir det reflektioner på väggen. Men hon har suttit sådär i ungefär en halvtimme i totalt mörker också. Man frågar sig vad det kan vara hon kollar på. Spöken?

Reklam.

"Jag trodde det var en vanlig yoghurt, men det första som slog mig var smaken." - Activia.

Entertainment.

Jag har blivit hooked på ett teveprogram som alltid visas direkt när Björn gått till bussen på morgonen, och jag ligger i sängen och inte riktigt vet om jag ska somna om eller ej. Programmet går på åttan och heter "En plats i solen" och anledningen till att jag började kolla på det från början var väl att det inte riktigt fanns nåt annat att se på. För den som ej sett programmet, är det en dokumentär serie om par/personer från england som vill skaffa boende på soliga platser. I varje avsnitt får man följa personerna i deras programledarledda jakt på ett hus eller lägenhet. Nu kollar jag på det programmet varje morgon och för var dag som går fastnar jag mer och mer. Igår morse, när jag sett ett halvt avsnitt och somnat, drömde jag att jag var på en söderhavsö med massor av sol och strand och bad. Jag önskar att jag någon gång får uppleva ett varmt land igen. Kanske till sommaren, för då är Sverige varmt!
Okej, där tappade jag väl tråden lite. Men för var dag som går stör jag mig även mer och mer på programmet. På hur britterna hela tiden, och ja, då menar jag hela tiden, säger "isn't it". "Oh, this is a nice size kitchen, isn't it?", varpå den de talar med sig själv till svarar "yes it is, isn't it".

Britter har även ett trevligt sätt att använda verbet "entertain" på. I morgonens avsnitt tittade ett par på ett hus med "open plan kitchen", något paret gillade för att "it's very good for our entertaining". Detta gäller då att de gillar att ha fester, men jag kan inte låta bli att få en bild i huvudet. Ja, det handlar om att underhålla gäster när man har ett sådant kök, men när jag tänker underhållning ser jag paret stå och jonglera med potatisar och äpplen i köket till galen musik medan gästerna sitter i matsalen och ser på i väntan på maten.

Så vill jag ha det.

Graviditetstest.

Det är intressant det där med hur man fastställde tidiga graviditeter på femtiotalet. Det handlade om att kolla samma hormoner som man gör med dagens tester, men det gick till lite annorlunda. Vid en av varianterna sprutade man in lite av kvinnans urin direkt i blodet på en ännu inte könsmogen kanin. Efter två dygn dödade man djuret, och om kvinnan var gravid hade hormonerna gjort folliklarna i kaninens äggstockar mycket stora och de hade börjat blöda.


Fullt.

Ack, den där soppan fyllde minsann min mage. Jag åker rullskridskor i lägenheten och tror att jag ska sprängas! Katten är rädd för rullskridskorna. Med all rätt, jag är ingen skillad åkare.

Jag håller på och städar i vårt "förråd". Det måste organiseras innan jag kan ta tag i något annat. Det är ganska mycket saker därinne, men snart kanske man har koll på något.

Nu är jag trött. Snart blir det sovdags!

Vårkänslor.

Idag sken solen, något den gjort i ganska många dagar nu. Jag är glad att jag tog mig ut på en promenix idag.

Något som hör våren till är att känslolivet vacklar. Kärleken är bara fin, hurra för den. Men var tog mitt självförtroende vägen? Det försvann för ett tag sedan och jag har inte lyckats få fatt på det än. Jag får för mig att jag inte kan någonting alls, sen får jag för mig att jag vill göra musik. "Om jag bara hade haft en gitarr, eller en kaossilator, eller en bastuba!". Imorse när jag låg i sängen och såg den persiennmönstrade solreflektionen på garderoben, fick jag för mig nåt så konstigt som att jag ville bli krönikör! En så vågad tanke trodde jag aldrig skulle ta plats i mitt sinne. Jag vill skriva om livsstil, om miljö och mat. Bli en tankeväckare, utan att irritera folk. Det vore fint. Jag har redan två idéer att krönikera.

Idag är det torsdag, således soppdag! Det ska bli väldigt gott. Potatis, morötter, bönor, krossade tomater och en liten skvätt grädde. Jo jag tackar jag!

Jag köpte ett kilo jordnötter idag som ska bli jordnötssmör. Jag älskar jordnötssmör. Det är förra veckans insikt. Tidigare har jag alltid förätit mig, det har liksom varit jättegott till en början men burken har aldrig tagit slut. Nu ska här malas, mosas och krossas! Fantastiskt gott till glass.

Det här gick ju bra, och fint har jag gjort här med. Självförtroendet ska nog hitta tillbaks till mig snart.