Nuså.

Idag var det första jag gjorde att gå ut och plocka harsyra i regnet. Jag särade på dessas hjärtan och kanderade dem för att lägga på en chokladtryffeltårta. Och när de kanderats smakade de lakrits! Jag är smart.
Tårtan skulle till mammas jobbdamer, varav en hade födelsedag och den kvinnan är mer förtjust i färgen grön än jag är! Tyvärr blev harsyrahjärtarna lite dassiga i färgen efter torkningen vilket var lite synd, men jag tror de uppskattas!



Inatt var Isolde så underbart go. Vanligtvis ligger hon och sover nånstans vid våra fötter hela natten, men inatt då jag gick och lade mig senare än Christoffer och var tvungen att vara tyst för att inte väcka honom, klappade jag lite lätt på bröstet för att locka på kattan som låg nere vid fötterna. Då kom hon till mig och lade sig halvt på bröstet, halvt på vänstra armen och höll om mig. Hon lade sitt huvud där mitt hjärta känns som mest, på den punkt där min ångest brukar samlas och det kändes som att all världens mormödrars och mormorsmödrars själar var samlade i henne och jag blev mycket lycklig!  (Dagens flummighet)

Okej, här var det tänkt att komma in en bild på den rara kattan, men det verkar som att syrran har glömt att lämna tillbaks sladden till kameran. Därför säger jag adjö härmed!

Jag har hicka.

Det regnar ute. Jag har hicka. Nu ska jag göra fint. Hejdå.
/Tråkan

En afton som idag.

Ja alltså jag är glassig ikväll. Jag har ätit glass med vinbärskaka, samt glass med döskallar. Glass med döskallar är dögott.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, kanske ska fortsätta knåpa lite.

Sen ska jag tydligen ut på äventyr. Nu när jag verkar ha kanske fyra fasta läsare här på bloggen kanske någon av er kan läsa detta och följa med mig på äventyr? Det vore fantastiskt. En månad kanske? Det verkar vara dags nu.

Hejdå

Det är bra gött att vara hemmafru igen...

... Åtminstone en liten stund! Känner mer hopp inför jobb nu än sist jag var hemmafru.
Gu så nöjd jag är med badrummet, det skiner som en sol och jag hoppas innerligt att min karl kommer göra detsamma när han ser det!
Jag är duktig idag, hejdå!

Bakelibak

Ja hej! Nu ser det jättekonstigt ut här där jag skriver, det är ingen ram liksom. Och det tog jättelång tid att ladda sidan, så vi får se om det blir något av det här.

Som sagt är jag sugen på bak nu, därför bakade jag idag!


          


Sedan blev det dessert i formarna jag fick av Ida! Den var helt galen i ugnen. Sen blev den plattare när jag skedade i den. Fy tusiken så god den var!!!

     


Puss och hej mina leverpastejer!

Ja nu är jag hemma

Ja nu är jag hemma och skolan har slutat. Det känns skönt och för första gången på flera månader är jag sugen på att baka bröd!
Idag har jag köpt hem en massa mjöler och prylar, och så har jag satt igång ett honungsjäsmedel. Sen är det bara att köpa brö av mig om ni vill. Ge mig bara era innersta brödönskningar så ska jag ge mig på't.

Leksand var vackert, helt underbart. Tur att Jenny ska flytta dit snart, så kanske man kan åka och hälsa på! Det är inte precis en shoppingstad, kanske inte ens en mysig stad, men FATTA vilka vackra omgivningar. Trän och gräs och broar och grejs. Och en slags flod.

Nu innehar jag hur mycket knäckebrö som helst! Men det går nog åt eftersom det är väldigt gott. Mycket fibrer, det är bra för matsmältningen!

Hmm nu har jag saker att göra, adjö!

Sjukdom och elände.

Hej svejs, nu är jag sjuk. Febern har stigit in i min kropp och försöker värma mig till förintelse. Nädå, så långt har den inte hunnit.
Detta bevisar varför man inte ska gå till jobbet om man känner sig det minsta förkyld, som det står i livsmedelshygienboken. Jag tänkte, "men det är ju förstås skola". Men för personen som nu smittat ner mig är det faktiskt jobb. För det är fröken. Dåligt. Han föregår med ett sådant exempel! Jag hoppas jag blir frisk till veckan då vi ska iväg. Tror jag.

Moi, gateau, mademoiselle, chat, vert, cheval, fièvre!!!!!!!!!! naturellement
voyez-vous

Diverse osaker

Jamen hej! Nu har det tonåriga efter väl valt agerande lagt sig och jag är påväg att ta lite glass med godisar.
Min Jenny var här igår och åt sådant.

Utanför sker rök. Nyligen stängde jag bakdörren (fint ord) för att det luktade för mycket cigarett, nu ser de ut att ha en välplanerad skogsbrand igång därute. Men det gör inte mig nåt, jag stängde ju som sagt bakdörren. Kanske grillar de bara. Och med ett enkelt resande upp från stolen såg jag att så var fallet.

Och jag som tydligen inte kan tänka på annat än mat (eller inte kan tänka på mat utan att vilja ha, ha, ha) vill ha deras maaaat! Men karaktäristisk (vare sig man kan säga så i detta fall eller ej) är jag ju även så inte går jag ut och STJÄL från deras bakgård inte!

Ha en fin onsdagsafton eller någon annan dag beroende på när du tittar in! Adieu amour voiture bonne chance je veux sacre bleu avec noir. (Jag håller på och lär mig franska. Måste utöva. Learning by doing.)