Mat.

Hej! Idag ska ni få ett recept, bara för att jag är så matig!


En nedrans god sallad
(ganska många portioner)

En halv gurk
Tio små söta tomater
En kompakt stump salladshuve
Så många oliver man vill, förslagsvis tolv
En halv halloumibit i valfri storlek
Pasta
Kikärtor

Skär gurket en gång på längden och skär sedan halvmånar.
Dela varje minitomat i fyra.
Banka salladsstumpen i skärbrädan med roten nedåt så den går att ta bort. Dela stumpen på mitten och lägg båda i ett durkslag och bara massakrera med händerna under rinnande vatten tills de gått sönder.
Dela oliverna på mitten.
Koka pasta. Fixa kikärtor.
Skär skivor av halloumi och stek på hög värme i lite olja tills de ser fina ut. Smaka.
Blanda allt.



Dagens jag-är-för-lat-för-att-pressa-vitlöksdressing:

En skvätt creme fraiché
En mindre skvätt majonnäs
En ännu mindre skvätt tomatpuré
En ännu ännu mindre skvätt svartpeppar

Rör ihop.

Släng dressing på sallad, ät. Ta en gång till och ät igen. Smaklig måltid!

Söndag.

Men hej!

Snart kommer jag starta ytterligare en blogg som kommer bli mycket mer frekvent uppdaterad än den här himla övergripande, allmäna, störiga lilla bloggen som jag nästan aldrig skriver i eftersom ingenting händer, tycks det. Länkar till den kommande bloggen snart, när jag gjort den fin!

Imorgon ska jag jobba och det känns väldigt kluvet. Folk dissar det där med bemanningsföretag, antagligen gör de anställda på företaget detta ännu mer nu när det skett så mycket nedskärningar på den fasta personalen. Men jag tycker att de nya arbetsuppgifterna låter roliga, så snälla låt mig få tycka det...

Det ska bli djävulskt skönt att få jobba tror jag. Jag har cravat lite ordning här i tillvaron. Tror det blir bra. Hurra!

Hejdå!

Äntligen.

Idag har jag fått träffa en efterlängtad syster och ofantligt efterlängtade syskonbarn.

Nu är det mitt i natta och jag sitter och smaskar på lite julknäcke inför sänggåendet. Kollar även på lite kattor. Kattor är fina djur.


Hejdå!